Sexologia Clínica

La sexologia és una ciència relativament jove, és una branca del coneixement científic que estudia el sexe i la funció sexual, el seu procés de desenvolupament i les seves alteracions.

Ens centrem en fer una avaluació, anàlisi funcional i diagnòstic de les disfuncions sexuals i dissenyar un tractament individualitzat per restablir de forma segura i preventiva una sexualitat sana i gaudida amb plaer.

Les principals disfuncions sexuals femenines i masculines que requereixen de tractament són:

Fase del desig

Desig sexual inhibit o hipoactiu: és l'absència o disminució del desig a l'hora de tenir una activitat sexual.

Aversió sexual: fàstic o repugnància extrema i continuada cap a les relacions sexuals, evitant tots o gairebé tots els contactes sexuals genitals.

Fase de l'excitació

Trastorn d'excitació sexual femení. És la incapacitat, total o parcial, de mantenir la resposta de lubricació vaginal o la sensació subjectiva de no sentir-se excitada ni d'experimentar plaer durant l'activitat sexual.

Disparèunia: dolor intens i molèsties abans, durant o després de la relació sexual.

Vaginisme: contraccions involuntàries i espasmòdiques de la musculatura vaginal de la dona que dificulten substancialment les relacions coitals, les exploracions ginecològiques i la introducció del penis o els dits dins la vagina.

Trastorn de l'excitació sexual en l'home. Disfunció erèctil: és la incapacitat, total o parcial, i continuada per a mantenir una erecció fins al final de la activitat sexual. Acompanya la sensació de manca d'excitació i plaer durant les relacions sexuals.

Ejaculació precoç: és l'ejaculació immediata davant d'una estimulació sexual mínima i es dóna abans que l'home ho desitgi. És important descartar qualsevol causa orgànica que pugui venir derivada de l'edat o altres variables físiques.

Trastorn orgàsmic masculí i femení. Anorgàsmia: és la dificultat o incapacitat per arribar a l'orgasme tot i havent una estimulació adequada i l'absència de problemes en la fase d'excitació.

Altres disfuncions

Parafílies, addició al sexe.

Recomposició de la sexualitat després d'haver patit abusos sexuals.

Orientació sexual:

Homosexualitat

Bisexualitat

Estreta col·laboració amb diferents professionals dins del camp de la ginecologia i urologia.