1

Sexologia Clínica

La sexologia és una ciència relativament jove, és una branca del coneixement científic que estudia el sexe i la funció sexual, el seu procés de desenvolupament i les seves alteracions.

Ens centrem en fer una avaluació, anàlisi funcional i diagnòstic de les disfuncions sexuals i dissenyar un tractament individualitzat per restablir de forma segura i preventiva una sexualitat sana i gaudida amb plaer.

Més del 90% de les causes dels problemes en el àrea sexual són d’origen psicològic, i des de la intervenció psicològica especialitzada es tracten la majoria de les disfuncions sexuals que poden tenir les persones.

Les principals disfuncions sexuals femenines i masculines que requereixen de tractament són:

Fase del desig

Desig sexual inhibit o hipoactiu: és l’absència o disminució del desig alhora de tenir una activitat sexual.

Aversió sexual: fàstic o repugnància extrema i continuada cap a les relacions sexuals, evitant tots o gairebé tots els contactes sexuals genitals.

Fase de la excitació

Trastorn d’excitació sexual femení. És la incapacitat, total o parcial, de mantenir la resposta de lubricació vaginal o la sensació subjectiva de no sentir-se excitada ni d’experimentar plaer durant l’activitat sexual.

Disparèunia: dolor intens i molèsties abans, durant o després de la relació sexual.

Vaginisme: contraccions involuntàries i espasmòdiques de la musculatura vaginal de la dona que dificulten substancialment les relacions coitals, les exploracions ginecològiques i la introducció del penis o els dits dins la vagina.

Trastorn de la excitació sexual en l’home. Disfunció erèctil: és la incapacitat, total o parcial, i continuada per a mantenir una erecció fins al final de la activitat sexual. Acompanya la sensació de manca de excitació i plaer durant les relacions sexuals.

Ejaculació precoç: és la ejaculació immediata davant d’una estimulació sexual mínima i es dona abans que l’home ho desitgi. Abans de res cal descartar qualsevol causa orgànica que pugui venir derivada de l’edat o altre variables físiques.

Trastorn orgàsmic masculí i femení. Anorgàsmia: és la dificultat o incapacitat per arribar a l’orgasme tot i havent una estimulació adequada i l’absència de problemes en la fase d’excitació.

ALTRES DISFUNCIONS:

Parafílies, addició al sexe.

Recomposició de la sexualitat després d’haver patit abusos sexuals.